dantel krep




Tee ne zaman evvel yapmıştım ilk dantel krebimi hafif tarifte gördükten sonra…

Geçen haftasonu hem tam buğday unumu almışken, hem de kahvaltıda yemek için, hem de hafif tarif için fotolamak üzere yeniden yaptım… Ama fotoğraf çekerken aynı zamanda krep yapmak zor olduğundan ilk yaptığım gibi ince ince dökemedim hamuru (sanırım biraz da kalın olmuştu hamur, biraz daha süt koymam lazımdı) olduğu kadarıyla diye ekliyorum fotoları…
Fotoları kronolojik olarak ters yükledim. Krep yaparken kullandığım tarif gayet basit;
-1 su bardağı un
-1 su bardağı süt
-1 yumurta
-1/2 çay kaşığı kabartma tozu
– Biraz tuz
Bu arada, hafif tarif’ten bahsetmek istiyorum. Son dönemde gördüğüm en şahane yemek blogu. Açıkçası bir blogdan ne istiyorsam orada var, hem etiketleme sistemi ile ne arıyorsam pek kolay buluyorum, hem anlatım dili sade… Ne bileyim seviyorum işte, tek sıkıntı ise (bence) daha sık güncellenmeli (hehe, günde 2-3 kere benim için pek uygun olur)
Tarifin orjinali burada…
Reklamlar

2 Yanıt to “dantel krep”

  1. GIA Says:

    E bayağı güzel olmuş Ceren… Tabii o plastik aletle daha ince dökülebiliyor. Sen yine yapılabilecek en iyi şekliyle yapmışsın.

  2. ceren Says:

    =) teşekkür ederim… sektördeki açığı değerlendirip dantel krep "gadget"ı üretsek paraya para dememe ihtimalimiz var mı acaba…hum…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s


%d blogcu bunu beğendi: